top of page

Tallin säännöt

 

Tallin periaatteena on, että yhteispelillä kaikilla on turvallista ja mukavaa!

 

Talli on hevosten koti. Jotta takaisimme mahdollisimman turvallisen ja mukavan talliympäristön, pyydämme kaikkia tallilla kävijöitä noudattamaan tallin aukioloaikoja ja sääntöjä,  käyttäytymään asiallisesti ja rauhallisesti sekä välttämään esimerkiksi juoksemista ja huutamista.

 

Talli on avoinna klo 7-21 välisenä aikana. Tallissa käyntiä muina aikoina tulisi välttää, jotta hevosilla olisi yörauha.

Jos huomaat, ettei jokin asia ole tallilla kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallihenkilökunnalle!

 

Maneesi ja ulkokenttä ovat vapaasti kaikkien tallilaisten käytössä. Koulu- ja estetunneista tehdään varaus tallin kalenteriin.

Maneesi ja kenttä varataan tallin Google-kalenterissa viimeistään kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa (ks. ohje). Peruutukset ja muutokset tulee tehdä kalenteriin viipymättä ja niistä tulee ilmoittaa tallin Facebook-ryhmässä.

Maneesiin tultaessa on aina varoitettava tulosta viheltäen tai huhuillen. Näin et säikytä muita ratsukoita.

Varattujen tuntien (ks. kalenteriohjeista värikoodit) aikana myös muut voivat käyttää maneesia ja kenttää edellyttäen, että se ei häiritse tunnnin pitoa.

Erityisesti estetuntien aikana muiden tulisi välttää maneesin ja kentän käyttöä.

Arkisin maneesin prime time on klo 18-20, jolloin sitä ei tule varata vain omaan käyttöön.

Muiden ratsastaessa saa hevosta juoksuttaa maneesissa vain heidän suostumuksellaan. 

Urilla ei tule kävellä silloin, kun muut ratsastavat.
Maneesiin saa laittaa valot päälle vasta, kun on hämärää ja ensin joko keskivalot tai kaksi reunavaloa.

Maneesissa estekalusto tulee korjata pois kentältä aina käytön jälkeen. Pari estettä voi jättää, kuitenkin niin, etteivät ne haittaa maneesin käyttöä.  Ravipuomit tulee korjata käytön jälkeen pois.

Sulkekaa maneesin ovi huolella illtaisin.

Maneesissa ja kentällä jokainen kerää hevosten lannat ratsastuksen jälkeen päädyissä oleviin astioihin. Hiekkaa ei saa laittaa astioihin, sillä tällöin lanta ei kelpaa Fortumille. Lisäksi ratsastuksen aikana syntyneet kuopat tulee tasoittaa.

Tärkeintä on olla huomaavainen toisia kohtaan ja muistaa että hevoset ovat erilaisia:  ohita turvallisin välein ja älä maiskuta tai käytä raippaa lähellä toista hevosta.

 

Hevoset pidetään hoidettaessa kiinni sidottuina pesukarsinoissa tai käytävällä. Hevosten lannat on korjattava välittömästi pois niin pesukarsinoista, käytäviltä kuin pihoilta ja vietävä lantalaan. Siivoa aina omat jälkesi ja laita tavarat omille paikoilleen.

Pesukarsinoiden käytössä etuoikeus on hevosta pesemään tulevilla.

 

Kengityksen tai eläinlääkärikäyntien aikana omistajan läsnäolo on suotavaa. Tallihenkiökunta kuitenkin avustaa tarvittaessa.

 

Tallilla on mahdollisuus käyttää ympäröiviä peltoja ratsastukseen. Kasvukauden aikana tulee pelloilla käyttää ainoastaan niiden reunoja kiertäviä ratsastuspolkuja, eli viljelyksillä ei saa ratsastaa.

 

Tallin ensiapu/lääkekaappi sijaitsee satulahuoneessa. Tallin turvallisuusohjeet ja avun tilaamista varten tarvittavat osoitetiedot löytyvät rehuhuoneen ilmoitustaululta. Vaahtosammuttimia on tallissa 3 kpl ja maneesissa 2 kpl.

 

Hevosen omistaja vastaa vuokralaisten ja vieraiden käytöksestä tallilla ja sen ympäristössä. Siksi on tärkeää, että hevosen omistaja ohjeistaa kaikki kävijät huolella tallin tapoihin, ratsastusradan sääntöihin, käytettäviin reitteihin jne.

Pidä huolta erityisesti lapsista. Tallille tulevat lapset on hyvä opettaa ”tallitavoille” oman ja muiden turvallisuuden vuoksi. Hevosen lähellä ei juosta, riehuta eikä heitellä lumipalloja.

 

Tallilla ajetaan kävelyvauhtia koko tilan alueella! Olethan ohjeistanut myös vieraasi ja muut kävijät ajamaan hiljaa.

 

Sosiaaliset ja hyvätapaiset koirat voivat olla tallilla irti, mutta omistajan tulee olla näköetäisyydellä omasta koirastaan - vihaisia koiria ei tallille voi tuoda! Koiran jätökset pitää korjata. Vastuu koiran tekosista on aina koiranomistajalla. Koirat eivät saa juosta kentällä tai maneesissa hevosten ratsastusta häiriten. Koiria ei saa myöskään päästää hevosten tarhoihin. Jos toinen ratsastaja haluaa, että koira pidetään kiinni, on se välittömästi kytkettävä eikä pyynnöstä tule pahastua.

 

 

bottom of page